Effektiv skydd av produkter och livsmedel

EPS, XPS och EPP är miljövänligt material som är 100% återvinningsbart. Materialen är som produkt stark, tryckhållfast, extremt hållbar över tid, ruttnar inte och avger inga skadliga ämnen till varken jord, luft eller vatten.

Med sin unika isolerförmåga, hygien, kvalitet, vikt och miljövänlighet finns det inga existerande produkter med lika bra egenskaper som kan ersätta EPS och EPP som livsmedelsemballage. Som livsmedelsemballage bidrar EPS till ökad livsmedelssäkerhet och reducerat matsvinn.

Som tekniskt isolering och emballage bidrar materialen till skydd av produkter vid hantering och under transport. Exempelvis väger EPS betydlig mindre än alternativa emballagematerial som papper, trä eller metall. Användning av EPS till emballageföremål bidrar därför till färre lastbilar på vägarna, lägre utsläpp och lägre transportkostnader. EPS-produkterna har extremt lång hållbarhet och reducerar därmed behovet för att bytas ut eller ersättas.

Med välfungerande, etablerade återvinningsrutiner kan materialen som helhet ingå i produktionen av nya produkter. Stora aktörer kommer att ha både ekonomiska och logistiska fördelar av en komprimator som kan minska volymen till en bråkdel innan de skickas eller hämtas, för återvinning.