Bygg

Funderar du på vilka väggar du ska ha till ditt nya hus eller tillbyggnad? Välj Thermomur® till ditt nästa bygge och spara både tid och pengar med det marknadsledande byggsystemet för väggar ovan och under mark.  

Spara tid och pengar på bygget

Thermomur® är ett komplett byggsystem med fullt sortiment som inkluderar invändiga och utvändiga hörn, avslutningsblock och halvblock. Alla block kan kombineras med varandra och monteringen går snabbt och enkelt tack vare blockens låga vikt. Den låga vikten (1–3 kg) bidrar även till mindre arbetsbelastning och därav till en bättre arbetsmiljö.

Byggklossarna kan monteras i alla slags väder och kommer med plastbindare som gör att du kan fästa och regla i stabila block. Armera och fyll sedan på med betong och du har en stark betongvägg som är färdig isolerad på två sidor.  

Thermomur 350 Are betongstop2

Vilket block passar bäst för mitt projekt?

Det kompletta byggsystemet kommer i sex olika serier så att du ska kunna få det optimala blocket för ditt projekt. Thermomur® 350 är vår bästsäljare och det vanligaste blocket för husbygge men för de som vill ha ännu bättre isolervärde eller tjockare betongstomme finns andra alternativ som Thermomur® 350 Super, Thermomur® 350 HD och Thermomur® 450. Vi säljer även tunnare block med 250 bredd som ägnar sig perfekt till innerväggar och enklare konstruktioner som garage, pool och stödmurar. Blocken från de olika serierna kan även kombineras med varandra.

Runda former eller sluttning?

Thermomur® är ett flexibelt och anpassningsbart byggsystem som passar perfekt för många former och terränger. Ska du bygga hus med runda former? Inga problem, special är vår specialitet. Vi anpassar blocken så de passar perfekt för ditt projekt. Tack vare den självbärande stommen är det även idealiskt att använda Thermomur® för att bygga i sluttningar och svåråtkomliga platser som till exempel oregelbundna bergstomter. Ska du bygga suterränghus eller hus med källare kommer Thermomur® underlätta byggprocessen.

Thermomur montering printscreen

Så monterar du Jackon Thermomur (video)

Välbeprövat och tryggt system

Thermomur® har varit på marknaden i över 35 år och är i ständig utveckling tillsammans med våra kunder för att underlätta deras vardag samt möta myndigheternas stränga krav för hus. Thermomur® är ett tryggt och säkert byggsystem som är tekniskt godkänt av Sintef Byggforsk. Under dokumentation finner du både konstruktionslösningar, lösningsexempel och monteringsanvisningar. Har du några frågor eller funderingar erbjuder vi på Jackon teknisk kundservice dig teknisk och praktisk vägledning under hela ditt projekt.

skicka en forfragan

Energieffektiv byggnad

Ett hus med Thermomur® ger ett fuktsäkert, varmt och torrt boende som tål tufft klimat. Byggnaden blir fullt isolerad utan köldbryggor, en otroligt energieffektiv lösning som ger ett energisnålt boende med låga driftskostnader. Har huset en källare kan Thermomur® bidra till att öka marknadsvärdet på huset eftersom källaren får fullgoda bostadsrum utan den typiska källarlukten.