Allmänt

Jackon är stolt sponsor och leverantör till utbyggnaden av Ronald McDonaldhuset i Göteborg. I mitten av augusti 2016 togs första spadtaget till den nya delen av Ronald McDonaldhuset som ligger på promenadavstånd till barn- och ungdomssjukhuset i Göteborg. 161010 uppifran3

Huset ska vara så nära en hemmiljö som möjligt för barnen och deras familjer, allt för att fokus ska läggas på att barnen ska må så bra som möjligt. 

 Vi har levererat vår systemprodukt Jackon Sirocâ till husets grund. I övrigt är plattan isolerad med Jackon Jackoporâ. Resultatet blir en välisolerad och stabil plats för huset.  

- Vi på Jackon är glada för att få möjligheten att hjälpa till. Ronald McDonald barnfond gör ett fantastiskt jobb och vi är stolta över att kunna bidra till utbyggnaden – som är viktig för så många barn! Säger Jackons försäljningschef, Peter Torkilsson.Efter utbyggnad 5

Huset är ett kostnadsfritt boende för att familjer ska kunna leva ett så normalt liv som möjligt under en jobbig tid. Huset tar emot mellan 600–700 familjer per år och stannar allt från 1 dygn till 2,5 år. Det finns 29 familjerum idag men tyvärr är behovet större än så och efter utbyggnaden kommer det finnas 42 stycken. Detta gör att 250 fler familjer kan få hjälp varje år. 

Gavobevis

Fakta Ronald McDonald:

- 1974 byggdes första ”RMH-Huset” i Philadelphia, USA.

- 1993 Familjen Lederhausen startar Ronald McDonald barnfond och bygger huset Huddinge.

- Idag finns 359 hus runtom i världen, varav 5 i Sverige.

 

 

 

Läs mer om våra kantelement och isolering

Läs mer på www.ronaldmcdonaldhus.se