Bygg

Jackon Thermomur® är ett färdigt isolerat och komplett byggsystem i flera smarta serier för väggar till hus ovan och under mark, garage och pool. Med Jackon Thermomur® väggblock isolerar du samtidigt som du bygger väggarna till huset – lättare kan det knappast bli 

Varmt om vintern och svalt om sommaren

— Den stora fördelen är att du får en vägg utan kölbryggor säger Jackons utvecklingschef Eivind Olsen. Vårt marknadsledande block, Thermomur 350, ger ett U-värde på 0,17. Detta ger ett bra isolerat och energieffektivt hus som blir lätt att värma upp om vintern. Thermomur har också en fördel på sommaren — Eftersom det är en kärna av betong får du faktiskt ett svalare hus under stekheta sommardagar, säger Olsen.

Jackon Thermomur® består av en in- och utsida av Jackopor® (EPS) med ingjutna plastbindare som håller dom samman och skapar utrymme för betong och armering emellan. Efter gjutning fås en lufttät betongkonstruktion utan köldbryggor som kan bekläs in- och utvändigt. Med ett hus byggt med Jackon Thermomur® får du ett tryggt och fuktsäkert boende med låga energikostnader. 

Jackon Thermomur 350 standard apen FRI web3

Återvinning och ergonomi

Plastbindarna är gjorda av 100% återvunnet material vilket gör att både själva EPS och plastbindarna är 100% återvinningsbara. EPS kan, förutom att återvinnas till nya EPS produkter, användas nedsmält i produktion av andra plastprodukter. 

En annan fördel med Thermomur är att den innebär bättre ergonomi för användaren. Systemet finns i flera varianter, den mest använda är Thermomur 350 där väger ett block ca 3 kilo. Genom blockens låga vikt blir de mycket effektiva att arbeta med och har snabb bygg- och montagetid.

Färdig isolerad vägg

Plastbindarna har spår för armeringen, de ger även skruvfästen för både invändig och utvändig beklädnad. — När väggen är gjuten och betongen härdat har du en färdigisolerad vägg som kan kläs in-och utvändigt utan att du behöver tänka på vind-och diffusionsspärr så som vid användning av traditionella byggmetoder, förklarar Olsen. 

Blocken kan enkelt kapas till önskad längd. Använd skärverktyg anpassat för ändamålet för att minimera nedskräpning och få ett bättre slutresultat.

Betongkärnan är också en effektiv ljuddämpare, både när det gäller ljudisolering utifrån såväl som mellan rum där Thermomur används som innervägg. Detta är något som många husägare vittnar om, huset är tyst även om vind och oväder härjar utanför.

— När det gäller Thermomur så kan jag skriva under på att huset använder mindre energi än liknande hus. När det gäller uppvärmning så har jag ca 20% lägre än grannar med liknande hus med samma typ av uppvärmning och hus från samma år berättar Svein Tore som sedan ett par år bor i ett Thermomurhus. 

Thermomur montering printscreen

Så monterar du Jackon Thermomur (video)

skicka en forfragan