Allmänt

Nytt specialanpassat Thermomurblock.

— Thermomur® poolblock är specialdesignat för pooler, anpassat efter måtten vid poolbyggen. Det gör monteringen enklare och poolen blir mycket energivänlig. Vi har gjort insidan av blocket med extra hög densitet. Många pooler är sårbara för avtryck och märken från användarna, den här tål helt enkelt mer säger Eivind Olsen, produktchef på BEWI Insulation.

Poolblokk Eivind 891

Eivind Olsen, produktchef BEWI Insulation

Thermomur® poolblock är ett formsatt block i Jackopor® (EPS) och ger en färdig vägg med dubbelsidig isolering utan köldbryggor. Därefter armeras blocken och fylls med betong. Thermopoolen är en välbeprövad och välisolerad poolkonstruktion som, likt en termos, håller värmen kvar i konstruktionen. Den effektiva isoleringsförmågan gör uppvärmningskostnaden betydligt lägre än för enklare konstruktioner.

Thermomur® poolblock - flexibelt och anpassningsbart

 Välj önskad längd, bredd, djup och även önskad form och design. Montera ovan mark eller helt eller delvis nedgrävd. Bygg i sluttning eller på andra svåråtkomliga platser såsom en oregelbunden bergstomt.

 — Vi har utvecklat detta block i samarbete med de bästa leverantörerna av pooler i Norden, och är glada över att äntligen släppa denna produkt på marknaden. Vi har bevarat stabiliteten och funktionaliteten från vårt marknadsledande Thermomursystem, och anpassat det efter de behov man har för en pool säger Olsen.

Poolblocket har låg vikt och är lätta att arbeta med, ett standardblock väger ca 1 kg. Enkel tillpassning i hörn och vid öppningar gör monteringen snabb och enkel. Vill du bygga en pool med runda former? Inga problem. 

Poolblocket artikel2Thermomur poolblock med extra hård insida

EPS på avväg är en resurs på avväg

Thermomur® poolblock är, som andra EPS-produkter, enkla att kapa och anpassa. Men Eivind rekommenderar starkt att man använder sig av en värmekniv eller en glödtråd som kapar blocket rent och fint. Dessutom utnyttjar man hela blocket på ett bättre sätt och kan försäkra sig om att EPS-kulorna inte hamnar på avväg i naturen (som är konsekvensen av att använda sig av en såg som ger onödigt spill). 

- Själva isoleringen är miljövänlig i sig själv, men dessa kulor bör inte hamna på avväg i naturen. Jackon säljer därför skärverktyg för att hjälpa entreprenören att spara tid, pengar och miljö, berättar Olsen.  

Vårt skärverktyg är ett batteridrivet skärverktyg med mätbord och glödtråd för effektiv och noggrann skärning av på byggarbetsplatsen med minimal nedskräpning. Värmekniven är praktisk för att anpassa detaljer runt rör eller liknande, helt utan smulor.