Industri

EPS och EPP är ett hållbart material med låg vikt och stötdämpande egenskaper som lämpar sig särskilt bra som emballage till livsmedelsindustrin.

Rätt typ av förpackning är den mest ekonomiska försäkringen för en produkt. Emballage av EPS och EPP håller varorna skyddade under hela transportkedjan tack vare materialens stötdämpande och isolerande egenskaper. Den låga vikten bidrar både till en lägre kostnad samt till ett lägre klimatavtryck vid transport och den långa hållbarheten gör att emballaget kan återanvändas under lång tid. Till slut kan EPS och EPP återvinnas i sin helhet till nya emballagelösningar. Vi på Jackon är specialiserade på emballage till livsmedelsindustrin samt kundanpassade emballagelösningar.

Knapp vill du prata med oss INDUSTRI SE
Emballage till livsmedelsindustrin

CateringskasserAtt transportera matvaror på ett säkert sätt kräver en hel del av emballaget. EPS och EPP är ett hållbart material som kombinerar flera goda egenskaper i ett såsom utmärkt stöttålighet, extremt god isolationsförmåga och låg vikt.
Materialet är giftfritt, inga skadliga kemikalier används vid tillverkningen av produkterna, och det är godkänt för kontakt med livsmedel.

Eftersom EPP är ett material som tål maskintvätt kan emballaget återanvändas under lång tid. Till slut kan både EPS och EPP återvinnas i sin helhet till nya emballagelösningar.

Läs mer om våra emballagelösningar för livsmedelsindustrin.

Kundanpassade emballagelösningar

EPP hvit Jackon KNKEP PackagingFör många av våra kunder är vi en viktig partner på vägen till att ta fram kostnadseffektiva och tekniskt funktionella förpackningar och komponenter. Med vår materiella kunskap och designkompetens i kombination med automatiserade maskiner kan vi respondera snabbt på alla typer av behov. Våra konstruktörer är, vid behov, med under hela processen.
Resultatet blir ett kundanpassat emballage som sparar både tid och kostnader under paketering och transport. Kontakta oss för mer information.

Vikten av att välja rätt material och teknik

Rätt material är en förutsättning för att slutprodukten ska kunna transporteras på ett säkert sätt och samtidigt upprätthålla sin fulla livslängd. Tillsammans med våra kunder utvecklar vi bästa möjliga produkt, i rätt material, till rätt pris och i rätt tid.

  • EPS har egenskaper som lämpar sig bra till emballage och produkter inom läkemedelsbranschen. Materialet är stötabsorberande, giftfritt, återvinningsbart och har låg vikt samt bra isoleringsvärde.
  • EPP har samma goda egenskaper som EPS men klarar dessutom maskintvätt. Materialet passar därför bra till att utveckla långsiktiga lösningar som extra starkt emballage där det kan användas som skydd flera gånger innan det till sist återvinns. EPP lämpar sig bra till livsmedel och emballage av känsliga produkter samt till områden med mer manuell hantering.


Rätt produktionsteknik sparar tid och kostnader vid tillverkning av emballage. Vi utvecklar den rätta lösningen tillsammans med våra kunder.

  • Specialskuret emballage passar perfekt till små serier. Vi har inga krav på serietillverkning och kostnader för formverktyg undviks. Med våra datasågar skär vi komplexa, stilrena förpackningslösningar som skyddar produkten.
  • Formgjutet emballage är optimalt till stora serier. Till skillnad från skuret tillåter den formgjutna tekniken fler alternativ och möjligheter till design på slutprodukten. Vi arbetar tätt tillsammans med våra kunder för att ta fram formgjutna kundanpassade lösningar.


Vi tar gärna fram en kundanpassad lösning med rätt material och teknik för dina behov.

Knapp vill du prata med oss INDUSTRI SE