Bygg

Få har väl glömt de varma sommardagarna de senaste åren, många är vi som suktade efter en pool att kunna svalka sig i. Kanske är drömmen om pool närmare och framförallt enklare att nå än du tror?

Bra planering är a och o när du ska bygga pool. Vart ska den vara placerad, hur stor ska den vara, ska den vara ovan eller under mark?

- Det finns många typer av pooler på marknaden, vi på Jackon säljer Thermomur 250 som är formgjutna block av expanderad polystyren. De staplas som byggklossar, armeras och fylles sedan med betong. En isolerande kvarsittande gjutfom helt enkelt och du får en poolvägg redo att bekläs med liner på insidan berättar Erik Bäckström produktchef på Jackon AB.

skicka en forfragan
En isolerad pool i ett varmt och soligt läge ger bäst resultat, solens strålar värmer poolen och de isolerande Thermomurblocken ser till att värmen hålls kvar. Läs mer om Jackon Thermopool.

Börja i rätt ordning

Det är viktigt med rätt utfört grundarbete innan du börjar montera din pool. Hur ser tomten ut? Är det berg, sand? Ska poolen vara ovan eller under mark? Allt ska tas med i beräkningarna när du bygger din pool.

Markarbetet för en pool ovan mark blir enklare, samtidigt som en nedsänkt pool ofta smälter in mer i trädgården. Valet är ditt, vi har materialet.

montering TM250

Enklast bygger du poolen genom att göra en vanlig traditionell platta på mark med Siroc kantelement. Lämna uppstickjärn från plattan som förankrar grund och vägg med varandra vid gjutning. Stapla sedan Thermomurblocken till önskad höjd samtidigt som du armerar efter anvisning. Därefter fylles blocken med betong, poolstommen är klar!

Form och storlek

- Tack vare flexibiliteten i Thermomur kan du själv välja om du vill ha en rektangulär pool eller kanske en vägg som är lite rundad berättar Bäckström. Thermomur kan byggas såväl under som ovan mark, du armerar helt enkelt väggen på lite olika sätt beroende på vad du önskar.

montering pool cropDu slipper tunga lyft och poolen går snabbt att bygga ihop. Materialet är lätt att arbeta med och har låg vikt. Ett Thermomur 250 standardblock väger ca 1 kg. Enkel tillpassning i hörn och vid öppningar gör monteringen av poolen både snabb och enkel. Läs monteringsanvisningen innan du börjar så blir resten enklare. Där hittar du även konstruktionslösningar för de olika poolalternativen.

- Vi har kunder som bygger många pooler under en säsong och föredrar Thermomur framför andra då det gå så snabbt och skonar deras rygg samtidigt som resultatet blir perfekt.

Tänk på̊ att planera för pooltillbehören som ska monteras t ex bräddavlopp och belysning innan staplingen påbörjas. Kontrollera tillverkarens monteringsanvisning för respektive pooldetalj, montera eller förbered pooldetaljerna i poolstommen enligt anvisning från leverantör undertiden du staplar Thermomur.

Energibesparing – tänk på miljön

Jackon Thermomur 350 Pool Resaro2En ökad medvetenhet om vår miljö och höga energipriser har gjort att mer och mer fokus lagts på energianvändning. -Vi har egenproduktion av såväl råvaran som själva blocket vilket gör att vi har full kontroll på hela produktionskedjan. Vi kan därför optimalisera transport av material och vart produkterna ska produceras för att minimera miljöpåverkan i alla led, berättar Erik vidare.

Thermomurblocket ger en dubbelsidig isolering vilket gör att vattnet i poolen hålls varmt, du behöver därmed inte värma upp poolen lika mycket. Värmen stannar kvar i poolen istället för att läcka ut i den omgivande marken.

Tips när du bygger din pool

  • Bestäm placering, tänk på b la solen och insynen.
  • Välj storleken som passar in på just din tomt
  • Vill du ha pool ovan eller under mark.
  • Se till att köpa komplett materialpaket för pool med liner m.m. för Thermomur.  
  • Planera poolen och omgivningen runtomkring för socialt umgänge.
  • Glöm inte bort att njuta av din pool, gräset kan du klippa i morgon.

 

skicka en forfragan