Bygg

Har du hakat på trenden att vinterbada eller är du en sån som bara badar när vattnet är över 25 grader?

Med en isolerande Thermopool kan du själv välja din badtemperatur. Bygger du pool med Thermomur 250 kan du bygga även på vintern. Bra va?

Börja i rätt ordning

Det är viktigt med rätt utfört grundarbete innan du börjar montera din pool. Hur ser tomten ut? Är det berg, sand? Ska poolen vara ovan eller under mark? Allt ska tas med i beräkningarna när du bygger din pool. Enklast bygger du poolen genom att göra en vanlig traditionell platta på mark med Siroc kantelement. Lämna uppstickjärn från plattan som förankrar grund och vägg med varandra vid gjutning. Stapla sedan Thermomurblocken till önskad höjd samtidigt som du armerar efter anvisning. Därefter fylles blocken med betong, poolstommen är klar!

- Tack vare flexibiliteten i Thermomur kan du själv välja om du vill ha en rektangulär pool eller kanske en vägg som är lite rundad berättar Mikael Dellnäs, distriktsäljare på Jackon. Thermomur kan byggas såväl under som ovan mark, du armerar helt enkelt väggen på lite olika sätt beroende på vad du önskar.

montering TM250

Thermopool – tänk på miljön
En ökad medvetenhet om vår miljö och höga energipriser har gjort att mer och mer fokus lagts på energianvändning. -Vi har egenproduktion av såväl råvaran som själva blocket vilket gör att vi har full kontroll på hela produktionskedjan. Vi kan därför optimalisera transport av material och vart produkterna ska produceras för att minimera miljöpåverkan i alla led, berättar Dellnäs.

Bygger du pool med Thermomur® 250 block så får du dessutom en Thermopool. Det är en pool med isolerande byggblock i cellplast som ger en välisolerad pool i ett temperaturstabilt material. Thermomurblocket ger en dubbelsidig isolering vilket gör att vattnet i poolen hålls varmt, du behöver därmed inte värma upp poolen lika mycket. Värmen stannar kvar i poolen i stället för att läcka ut i den omgivande marken. Smart för både din plånbok och för miljön. Läs mer om Jackon Thermopool.

Materialet är lätt att arbeta med och har låg vikt. Du slipper tunga lyft och poolen går snabbt att bygga ihop. Ett Thermomur 250 standardblock väger ca 1 kg. Enkel tillpassning i hörn och vid öppningar gör monteringen av poolen både snabb och enkel. Läs monteringsanvisningen innan du börjar så blir resten enklare. Där hittar du även konstruktionslösningar för de olika poolalternativen.

- Vi har kunder som bygger många pooler under en säsong och föredrar Thermomur framför andra då det gå så snabbt och skonar deras rygg samtidigt som resultatet blir perfekt säger Dellnäs.

Glöm inte att planera för pooltillbehören som ska monteras t ex bräddavlopp och belysning innan staplingen påbörjas. Kontrollera tillverkarens monteringsanvisning för respektive pooldetalj, montera eller förbered pooldetaljerna i poolstommen enligt anvisning från leverantör undertiden du staplar Thermomur.


montering pool cropTips när du bygger din pool

  • Bestäm placering, tänk på bland annat solen och insynen.
  • Välj storleken som passar in på just din tomt
  • Vill du ha pool ovan eller under mark.
  • Se till att köpa komplett materialpaket för pool med liner m.m. för Thermomur.  
  • Planera poolen och omgivningen runtomkring för socialt umgänge.
  • Glöm inte bort att njuta av din pool, gräset kan du klippa i morgon.

 

skicka en forfragan